onsdag den 22. august 2012

"En fængslende roman"

 
Else Cornelius har anmeldt i Berlingske Tidende (18.08.2012) og givet "Nattens stemmer" 4 stjerner.

"Nøgle til skjult dør
MAN skal bare vente, så bliver alting godt. Det troede landmanden Anders, da han fik en polsk kæreste hertil. Hvis han bare var tålmodig, ville Agnete, som før hed Agnieszka, åbne sig og fortælle om den sorg, hun bar på.Mange medarbejdere på krisecentret i København tror også på det. De skal
lytte og give beboerne en skulder at græde ud ved, og til sidst vil de voldsramte kvinder indse, hvorfor de har fundet sig i at blive mishandlet.
 
Nina Belling, som før har skrevet historiske romaner, har selv arbejdet på et krisecenter, og i »Nattens stemmer« skildrer hun et behandlermiljø og nogle skæbner, man desværre kun kan tro på. Der tager Agnete arbejde som nattevagt, og der møder hun et forsømt barn, som rammer hende lige i hjertekulen.
Al sorgen og de samvittighedskvaler, Agnete har gemt væk, kommer frem, og hun er parat til at bryde alle regler for det barns skyld.
 
Nina Belling fortæller Agnetes historie i tilbageblik, nutid, sanseindtryk og drømme. Der er det ordfattige parforhold på landet, der er flosklerne i MUS-samtalen på arbejdet, der er de aldrig glemte ord fra den polske mormor en gang. En fængslende roman."
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar